AP Digital Assistant Free Mock Test 2020 Digital Assistant Test Series

4
ap digital assistant mock tests

AP Digital Assistant Mock Test: Andhra Pradesh State Sachivalayam AP Digital Assistant Online Test is now available with “Examdays,” Those who are applied for the Sachivalayam Digital Assistant, they can Attempt the Free and Premium online tests. Digital Assistant Online Test is scheduled and given for the candidates, those who are preparing for the Digital Assistant Test, Just Use the below test Link and attend the examination accordingly.

Are you preparing for the Andhra Pradesh Digital Assistant Mock Test and looking for the online mock test then you’re in the right place for most recommended Digital Assistant Mock Test,

In this Corona COVID19 pndemic, the AP Government has given a wonderful opportunity for employeed candidates, make sure that, never leave such amazing opportunity. As per market source, all over 1.6 crore jobs are loss in this pandemic, you’ve have to think before gving the DA exam without preparation. Utilise the available mock tests and prepare for the exam accordingly.

Digital Assistant is the one of the gretest opportunity for you, take it seriously and practice the exam accordingly, our online test module will help on the targeted topics and important areas coverage. Overall, the topics which asked many times in the DA exam, will cover completely in all 10 Digital Assistant Mock Tests.

Digital Assistant Online Test are available in English Medium, and the exam follows only Technical Parts. Those who are applied and preparing for the Digital Assistant Test (DA) have to register and give the FREE online test.

ఇప్పటికే ఆంధ్రప్రదేశ్ సచివలయం డిజిటల్ అసిస్టెంట్ (డిఎ) పోస్ట్ కోసం దరఖాస్తు చేసుకున్నవారు మరియు “ఆన్‌లైన్ మాక్ టెస్ట్” కోసం చూస్తున్న వారు ఉచిత ఆన్‌లైన్ పరీక్షల కోసం రిజిస్టర్ చేసుకోవాలి మరియు డిజిటల్ అసిస్టెంట్ ఆన్‌లైన్ మాక్ పరీక్షల కోసం కింద ఇవ్వబడిన లింక్ లో పొందగలరు.

  • డిజిటల్ అసిస్టెంట్ తాజా పరీక్షా విధానం
  • Questions ప్రశ్నల సంఖ్య: 100
  • సిలబస్ యొక్క అన్ని ముఖ్యమైన విభాగాలను టెస్టులో పొందుపరిచము.
  • 100% పరీక్ష ప్రామాణిక స్థాయి ప్రకారం డిజిటల్ అసిస్టెంట్ ఆన్లైన్ టెస్టులు తయారు చేయబడింది.

AP Digital Assistant Free Mock Test

Digital Assistant Mock Test 2020 Analysis
  • 12.09.2020 Update: DA Hall Ticket Released – Download Now
  • Digital assistant mock test state ranks are available now, those who are given the PAID TEST, check your state rank in the dashboard.
  • Also, check the Detailed Analysis and Weak areas.
  • No State rank view available, NOT Available for Free test takers.
  • Digital Assistant exam is scheduled on 20th September 2020, Utilise the Mock tests and your place in the Examdays State Ranks.
  • State Rank View: Once the mock test is completed, your state will be displayed on the dashboard under Performance Analysis.
  • AP Digital Assistant Exam Date is scheduled to August 1st / 2nd Week week, Candidates have to utilize the available time ad online mock tests.
  • Complete AP Digital Assistant Online Mock Test LIVE now.
  • Complete Technical Papers are available for FREE Tests
  • Digital Assistant Mock Tests are Prepared by “Previous DA Toppers and Other SME faculty in the same specialization”.
  • FREE AP Digital Assistant Tests are available for the Aspirants and Premium package available for other QUALITY (9+ more Tests), Attempt Today.
  • State Rank Analysis and Performance Factor info generated instantly.

We have given certain sample questions for the Digital Assistant exam practice purpose, use the below available FREE questions, and practice the exam. For more questions as per the PAPER PATTERN wise then Subscribe the ONLINE question in the below available link.

Digital Assistant Mock Test 2020
  • AP Digital Assistant Mock Test is available, attempt the online test now.
  • The Digital Assistant Exam date is scheduled for August 1st/2nd Week 2020.
  • Digital Assistant questions are prepared by Previous Sachivalayam Digital Assistant Toppers (combinedly discussed and written questions).
  • Complete 10 Online mock tests are reviewed by senior-level faculty.
  • The team has taken care of Digital Assistant tests, expecting questions more than what we deserve.
  • Attempt the online tests before the exam and add an extra dose to the exam.

AP Digital Assistant Mock Test

Q1. What is the benefit of using a layered network model.?

A. Troubleshooting

B. It focuses on the details rather than general Functions of network

C. It changes to one layer must propagate through another layer

D. It cannot break the complex process of networking

Answer
Answer: A

Troubleshooting is the one the benefit from the network model layer

Q2. What is the correct statement for the “Memory Management”.?

A. Memory cannot be involved in the recycling process

B. A program required the date from previously allocated memory blocks

C. Memory blocks are available for assignments not for reassignment.

D. Memory management involves the allocation

Answer
Answer: D

Memory management involves the allocation

Q3. One hard disk transfer rate of 10 Megabytes per second is continuously transferring data to memory using DMA. The processor runs at 600 MHz & takes 300 and 900 clock cycles to initiate and complete DMA transfer, respectively. If the size of the transmission is 20 Kbytes, what is the percentage of processor time consumed for the transfer operation?

A. 1/2%

B. 1/10%

C. 5%

D.1%

Answer
Answer: B

Transfer rate=10 MBPS

 In %=.002/2*100=1/10%

Q4. Statement: “Typical implementation gives the best performance when applied on an array which is sorted or almost sorted”, Which is the most suited option for the given statement.?

A. Quick Sort

B. Insertion Sort

C. Merge Sort

D. Heap Sort

Answer
Answer: B

Insertion sort takes linear time when the input array is sorted or almost sorted (maximum 1 or 2 elements are misplaced). All other sorting algorithms mentioned above will take more than linear time in their typical implementation.

Q5. Name the logic Gate’s, that can be used to “realize all possible combinational logic functions”.?

A. OR Gate Only

B. NOR Gate

C. ExOR Gate only

D. AND Gate Only

Answer
Answer: B

NOR Gates can be used for the “ realize all possible combinational logic functions. That is why they also called as Universal Gates (NOR and NAND).

Q6. If the degree of each vertex of a pentagon is ‘4’ then the number of total edges is.?

A. 10

B. 20

C. 4

D.15

Answer
Answer: A

Sum of degree = 2 ( number of edges)

4 x 5 =  2e

20 = 2e

e=10

Q7. Operating System is.?

A. Application Software

B. System Software

C. Middleware

D. Hardware

Answer
Answer: B

An operating system is an system software

Q8. The RARP algorithm converts.?

A. Ip to VRL

B. MAC to Ip

C. URL to Tp

D. Ip to MAC

Answer
Answer: B

RARP converts MAC to Ip

Q9. For every process, the connection is established newly in_________.?

A. Persistent HTTP

B. Non Persistent HTTP

C. Both A and B

D. UDP

Answer
Answer: B

For every process, the connection is established newly in Non- Persistent HTTP

Q10. Flow control is the responsibility of which OSI layer.?

A. Transport Layer

B. Network Layer

C. Session Layer

D. Data Link Layer

Answer
Answer: A

Transport Layer does flow control and error handling.

Q11. Which network allows you to establish the “Secure dial-up connection to remote server”.?

A. Data Link Network

B. Virtual Private Network

C. Transport Data Network

D. Network Virtual Terminal

Answer
Answer: B

The Virtual Private Network (VPN) allows you for Secure dial-up connection to a remote server.

Q12.What is the value of iN from below given circuit.?

digital assistant circuit

A. 2 Ampere

B. 1.5 Ampere

C. 3 Ampere

D. 6 Ampere

Answer
Answer: C

The given voltage V=15V and resistance 2Ω, 4Ω, 2Ω with a two-terminal circuit diagram.

Where V1 =

Q13.

A. Energy per symbol with n bits

B. Energy per bit

C. Probability of Error

D. Probability of Symbol error

Answer
Answer: B

In given BPSK General form equation, the Eb is a Energy per bit.

Q14. A double type of a “Squirrel Cage” induction motor has a.?

A. Two Series winding in Rotor

B. Two Parallel windings in Stator

C. Two Series windings in Stator

D. Two Parallel winding in Rotor

Answer
Answer: D

In squirrel cage motor; No provision made for the adding external resistance and its end rings are permanently shorted with the rotor conductor.

Q15.What is the relation between the CRO and Deflection Sensivitity.?

A. CRO directly propositional to Sensitivity

B. CRO inversely propositional to Sensitivity

C. CRO reciprocal to Sensitivity

D. CRO equal to Sensitivity

Answer
Answer: C

Cathode Ray Oscilloscope CRO is reciprocal to sensitivity.

Q16.In DBMS, When a single row in table A is related to a single row in tablwe B is called as___.?

A.Self – Referencing Relationship

B.Many to Manty Relationship

C.One to Many Relationship

D.One to One Relationship

Answer
Answer: D

In DBMS, When a single row in table A is related to a single row in tablwe B is called as one to one relationship.

Q17.When programmers create a memory in heap and forgot to delete it, then it occurs, what kind of issue.?

A.Memory break

B.Memory Leak

C.Memory heap

D.Memory deleted

Answer
Answer: B

Memory leak are partially serious issues for programs like daemons and servers which by definition never terminate.

Q18.How many NOR Gates required to convert from NAND gate.?

A. 2

B.4

C.6

D.8

Answer
Answer: B

Four (4) NOR gates required for the conversion from NAND to NOR.

Q19.What is the second version of the formula in Ohm’s law.?

A. V=IR

B. I=V/R

C.R=V/I

D. None of the Above

Answer
Answer: B

The first version of the formula V=IR

The second version of the formula I=V/R

The third version of the formula R=V/I

Q20.In PN junction diode p-type region is also called as.?

A. Cathode

B. Anode

C. Depletion Region

D. Ion

Answer
Answer: B

In PN junction diode, the p-type or Anode.

In PN junction diode, the n-type or Cathode.

Q21.Does Digital Signature use _ Cryptography?

A. Asymmetric Cryptography

B. Symmetric Cryptography

C. Hash function

D. Both A and C

Answer
Answer: D

Digital signature is created using asymmetric cryptography and Hash function

Q22. Which of the following is not a storage class specifier in C?

A. Auto

B. Register

C. Extern

D. State

Answer
Answer: D

Storage specifier is ‘C’ are auto, register, extern, and static.

Q23. C, C++, and JAVA are ___ languages?

A. High level

B. Low level

C. Mid level

D. Both A and C

Answer
Answer: A

All programming languages who have compiler/interpreter are high-level languages

Q24. Which of the following is false about the connected signal graph.?

A. The sum of degrees of all nodes are even

B. The sum of degrees of even vertices is even

C. The sum of degrees of odd vertices is odd

D. In regular graph degrees of all vertices are same

Answer
Answer: B

Even the graph has an even odd number of nodes then the sum of degrees of all vertices in a simple connected graph is even number.

Q25. The lesser the diversity factor, the …………. is the cost of generation of power.

A. Constant

B. Zero

C. Lesser

D. Greater

Answer
Answer: D

The Greater is the cost of generation of power.

Spoiler title

Q26.If the speed of a d.c. shunt motor is increased, the back emf of the motor will

A. Decrease

B.Increase

C. Remain same

D. Increase then decrease

Answer
Answer: B

back emf of the motor is directly proportional to the speed of the motor

Q27. The armature of a dc motor is laminated

a) To reduce hysteresis loss
b) To reduce eddy current loss
c) To reduce the cost of core
d) To reduce the mass of the armature

Answer
Answer: B

Eddy current losses are the circular losses which occurs due to rotation of the armature.

Q28. The CRO gives the.?

a) actual representation
b) visual representation
c) approximate representation
d) incorrect representation

Answer
Answer: B

CRO gives the visual representation

Q29.What is the relation between the Capacitance, Voltage, and Capacitor.?

A. Q = CV

B. C=QV

C. V=IR

D. None of the above

Answer
Answer: A

The Relation is Q=CV

Q30. What is the opposite of Current in Series RC Circuit.?

A. resistance

B. reactance

C. impedance

D. inductance

Answer
Answer: C

The capacitance is impedance

The complete Technical paper has given as pr latest 2020 syllabus and latest pattern.

  • Digital assistant Online Mock Test as per latest Syllabus 2020
  • Digital Assistant Latest exam pattern
  • Number of questions: 100
  • Covered all the important sections of Syllabus
  • Digital Assistant exam paper prepared as per 100% exam standard level.

Digital Assistant Model Papers are available only (non-technical) papers only, for technical model papers, candidates have to use the Online test module for the complete digital Assistant Paper.


✔ Instance Online Test Access
✔ Performance Analysis
✔ AP State Rank
✔ Weak Areas Highlights
✔ Unlimited Attempts (Single IP Access)
✔ Doubt Clear Session with Test Author
✔ Prepared by Toppers & Subject Faculties.
✔ Single Click Access of 10 Mock Tests
✔ Email and Chat Support Available

The AP Digital Assistant Online Tests are available in following,

  • Number of Online Tests: 10 (2 Free + 8 Premium)
  • If Candidates get top scores in the FREE Test, he/she eligible to get the Premium Package as a FREE Package.

AP Digital Assistant Mock Test

Examdays has given FREE Digital Assistant Test's

Those who are already applied for the Andhra Pradesh Sachivalayam Digital Assistant (DA) Post, and looking for the “Online Mock Test’s,” have to REGISTER for the FREE online tests and get the instant ACCESS for the Digital Assistant online mock test.

ఏ‌పి డిజిటల్ అసిస్టెంట్ ఆన్లైన్ పరీక్షలు 2020

ఆంధ్రప్రదేశ్ ఏ‌పి డిజిటల్ అసిస్టెంట్ ఆన్లైన్ టెస్టులు ఇప్పుడు అబ్యర్డులకు అందుబాటులోకి వచ్చేశాయి, అర్హులైన అబ్యర్డులు డిజిటల్ అసిస్టెంట్ ఆన్లైన్ పరీక్షకు రిజిస్ట్రేషన్ చేసుకొని ఉచితంగా ఆన్లైన్ పరీక్షను రాయగలరు.

ఎక్సామ్ డేస్ అందిస్తున్న డిజిటల్ అసిస్టెంట్ ఆన్లైన్ పరీక్షలు అందుబాటులో ఉన్నాయి.

All the Premium Tests will be available on these dates.

Our Test Takers Speaks

★★★★★ 5 Star rating by our beloved Exam Takers.

digital-assistant-feedback-1

Digital Assistant mock test is good, all are good questions - shravya

You people are amazing, correct time correct questions - Shiv Magganti

Test Was good - Namratha B

Thanks for wonderful test and every question is quality is good - M Sravanthi

Good UI website for instant support - Venkat Kumar

All test are good, I like DA and Sachivalayam tests , thanks sir - Meena Kumari

My maths has been improved with your standard tests, thanks so much - Ananya

Digital Assistant Online Classes

Andhra Pradesh Sachivalayam Digital Assistant Online Online is available in English medium for technical candidates (Engineering background candidates) and other Digital Assistant Eligible candidates. Candidates utilize the digital assistant online exams with FREE of cost and check the state rank and preparation analysis.

DIGITAL ASSISTANT FREE MOCK TEST

Digital Assistant MockTest

Free Digital Assistant Online tests are available on the Examdays Online Test module, those who are applied for the Digital Assistant Post, have to Check the State rank by attempting the FREE online Test. The mobile application is available for the Mobile Users at fingertips. download the Android app instantly and attempt all the Free Tests including FREE Telugu Current Affairs also.

How to Get Premium Package as a FREE

  • Candidates have to Register first and then attempt the FREE Digital Assistant test.
  • Our Online module captures candidates secured marks.
  • We will shortlist the candidates as per the Top Score and Examdays team will contact you over the phone for FREE test assign.

AP Digital Assistant Mock Test Feature's

  • Total 10 Online Tests Available (1 Free + 9 Premium)
  • Instant Score available after completion of Online Test
  • Detailed wise Performance Analysis as per the Test wise.
  • The online module provides the Candidates Weak Area and Need Score Areas, Which helps to fill the Gap before attending the Final Digital Assistant Test.
  • Each question has check/Verify the candidates Logical and Memory base Knowledge levels.

AP Digital Assistant Online Test Series

Who Prepared Digital Assistant Tests

  • Previous Digital Assistant Toppers and High Score Qualified candidates.
  • Question Paper review under the “Top Notch Faculties from IIT NIT Organization’s.”

Why We are Collecting Payment from Digital Assistant Tests

  • Digital Assistant tests collected amount is transferred to Toppers. Who prepared and review Test’s papers.
  • Examdays is a platform for them, those who provide the Online Tests to Aspirants.

Digital Assistant Grand Test

The AP Sachivalayam digital assistant grand test helps to cover important topics, where students are missed in their exam preparation, our faculties are covered most important topics, where some of topics are frequently asked in earlier Digital Assistant exam.  

Our digital assistant grand test is taken by more than 10k+ students and they are having some premium features

  • Performance analysis
  • State wise rank
  • Weak areas
  • Guidance from the mentor
How to Attend the AP Digital Assistant Online Tests.?

Use the LINK and Register yourself and Subscribe the FREE Test and Attend the test instantly.

AP Digital Assistant Test Series Package.?

Total 10 Online Tests are available 1 FREE + 9 PREMIUM

I don't have Laptop / Desktop to Attend the Tests, What Should I Do.?

Don't Worry, We have already had Android App, Download it and attend the FREE and Premium tests.

AP Digital Assistant Mock test Language is.?

Digital Assistant Question Paper is available in English Medium (Technical Subject).

How to Get AP digital assistant mock test Premium Package for FREE of Cost.?

After completion of the Test, System will take the top score candidates automatically, Our team will intimate you over the Phone on next Monday.

Are these tests available for a long time, even after the exam.?

Yes, Candidates can access tests even after exams also up to a certain period.

Candidates those who are registered for the AP Digital Assistant Mock Test, have to download the Android App and give the online test in it. The detailed information and App details links are available below. Use the same login credentials and give the FREE and Premium AP Digital Assistant Mock Test.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.