AP DSC Quiz Test Series #4 | AP DSC Free Online Tests

0
ap dsc mock test

AP DSC Mock Test: Andhra Pradesh DSC Started Online application started in the month of November and it taking online applications now, those who are still not applied yet can apply on or before AP DSC the last date of online application. Attempt the daily and regular based AP DSC Quiz examination.

Team Examdays giving daily based AP DSC Online free tests for candidates requirement purpose, candidates have to take regular AP DSC Online Tests and practice the more and more and get updated with Team Examdays,

AP DSC Mock Test

Attempt the below assigned AP DSC Onlne test series from November Month onwards.

1 Which bank launched a credit card Named Nexxt Credit Card which is India’s first Interactive card with buttons, on 14th November 2018? / నవంబరు 14, 2018 న, బటన్లు కలిగిన భారతదేశం యొక్క మొట్టమొదటి ఇంటరాక్టివ్ కార్డ్ అయిన Nexxt క్రెడిట్ కార్డ్ పేరుతో క్రెడిట్ కార్డును ప్రారంభించిన ఏ బ్యాంకు?

Answer:   IndusInd Bank

2 The number of digital payment transactions in India reached ______ crore in August 2018, more than three-fold increase from October 2016? / 2018 అక్టోబర్లో ఇండియాలో డిజిటల్ చెల్లింపుల లావాదేవీల సంఖ్య 2018 అక్టోబర్లో ______ కోట్లకు చేరుకుంది.

Answer:  Rs.244.81

3 Cyclonic storm ‘Gaja’ made landfall in Nagapattinam district of which state on 16th November 2018? / నవంబర్16 న, నాగపట్నం జిల్లాలో తుఫాను తుఫాను ‘గజ’ భూకంపం సంభవించింది.?

Answer: Tamil Nadu / తమిళనాడు

4 The four-yearly review of the Montreal Protocol by United Nations stated that, the ozone layer is recovering at a rate of 1 to ____ % per decade.? / ఐక్యరాజ్యసమితి యొక్క మాంట్రియల్ ప్రోటోకాల్ యొక్క నాలుగు సంవత్సరాల సమీక్ష ప్రకారం, ఓజోన్ పొర దశాబ్దానికి 1 నుండి ____% కు తగ్గించుకుంటోంది?

Answer: 3.0 %

5 When was International Day of Radiology 2018 themed “Cardiac imaging” observed.? / రేడియాలజీ ఇంటర్నేషనల్ డే 2018 ఎప్పుడు “కార్డియాక్ ఇమేజింగ్” గుర్తించబడింది.?

Answer: November 8

6 Where is Balpakhram National Park located.? / బాల్పఖం నేషనల్ పార్క్ ఎక్కడ ఉంది.?

Answer: Meghalaya / మేఘాలయ

7Name the President of Indian society of oncology.? / ఆంకాలజీ ఇండియన్ సొసైటీ అధ్యక్షుడు పేరు ఏమిటి.?

Answer:  Dr. Dinesh Pendharkar / డాక్టర్ దినేష్ పెందేకర్

8 Who is the executive director of the United Nations World Food Programme (WFP).? / యునైటెడ్ నేషన్స్ వరల్డ్ ఫుడ్ ప్రోగ్రాం (డబ్ల్యుఎఫ్పీ) ఎగ్జిక్యూటివ్ డైరెక్టర్ ఎవరు.?

Answer: David Beasley / డేవిడ్ బీస్లే

9 ‘పట్టు గ నీశ్వరుండు తన పాలిటనుండి పుడిచ్చినంతలో దిట్టక దీన దేహులను తేటగలాలన జేసి,యున్నమున్’ పై పాదాల్లో ఉన్న ప్రాస పేరు?

Answer: దుష్కర ప్రాసం

10 ఉత్పలమాల పాదంలో మొత్తం అక్షరాలు?

Answer: 20

If candidates have any questions can comment below with valid questions. Our team member will assist you as soon as possible,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.