AP DSC online Test Series #2 | AP DSC Free Online Tests

1
ap dsc mock test

AP DSC Mock Test: Andhra Pradesh DSC Started Online application started in the month of November and it taking online applications now, those who are still not applied yet can apply on or before AP DSC the last date of online application. Attempt the daily and regular based AP DSC Quiz examination.

Team Examdays giving daily based AP DSC Online free tests for candidates requirement purpose, candidates have to take regular AP DSC Online Tests and practice the more and more and get updated with Team Examdays,

AP DSC online Test Series

Attempt the below assigned AP DSC Onlne test series from November Month onwards.

1 Who has become the first Indian to climb Mt Giluwe in Papua New Guinea? / పాపువా న్యూ గినియాలో మౌంట్ గిల్వేను అధిరోహించిన మొట్టమొదటి భారతీయుడు ఎవరు?

Answer: Satyarup Siddhanta / నిజం సిద్ధాంతం

2 The 17th ASEAN Economic Community (AEC) Council Meeting was held in which country? / 17 ఏజియన్ ఎకనామిక్ ఎకనామిక్ కమ్యూనిటీ (AEC) కౌన్సిల్ మీటింగ్ ఏ దేశం లో జరిగింది?

Answer: Singapore / సింగపూర్

3 Who has been honoured with the 2018 Munin Barkotoki Literary Award? / 2018 Munin Borkotoky సాహిత్య పురస్కారంతో ఎవరు సత్కరించబడ్డారు?

Answer: Debabhuson Borah / డిబాబూసన్ బోరా

4 The Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) has recently hired which of following India’s strategic crude oil storage facility? / అబుదాబీ నేషనల్ ఆయిల్ కంపెనీ (ADNOC) ఇటీవలే భారతదేశ వ్యూహాత్మక ముడి చమురు నిల్వ సౌకర్యం ఏది నియమించింది?

Answer: Padur

5 Which of the following countries is the Partner Country at the 38th India International Trade Fair (IITF-2018)? / ఈ క్రింది దేశాల్లో 38 వ ఇండియా ఇంటర్నేషనల్ ట్రేడ్ ఫెయిర్ (ఐఐటిఎఫ్ 2018) లో భాగస్వామి దేశం ఏది?

Answer: Afghanistan / ఆఫ్గనిస్తాన్

6 What is the theme of the 2018 campaign of World Diabetes Day (WDD)? / ప్రపంచ డయాబెటిస్ డే (WDD) 2018 ప్రచారం యొక్క థీమ్ ఏమిటి?

Answer: The Family and Diabetes / ది ఫ్యామిలీ అండ్ డయాబెటిస్

7 India’s first multi-modal terminal has recently inaugurated on which of the following rivers? / భారతదేశ మొట్టమొదటి బహుళ మోడల్ టెర్మినల్ ఈ క్రింది నదులలో ఏది ప్రారంభించబడింది?

Answer: Ganga / గంగా

8 Which is the host nation for the conference on Global Digital Content Market (GDCM) 2018? / గ్లోబల్ డిజిటల్ కంటెంట్ మార్కెట్ (GDCM) 2018 లో సమావేశం కోసం హోస్ట్ దేశానికి చెందినది ఏది?

Answer: India / భారతదేశం

9 Which Indian city is the venue of the regional meeting of the World Customs Organisation (WCO)? / ప్రపంచ కస్టమ్స్ ఆర్గనైజేషన్ (WCO) యొక్క ప్రాంతీయ సమావేశానికి చెందిన భారతీయ నగరం ఏది?

Answer: Jaipur / జైపూర్

10 Which of the following countries is the Partner Country at the 9th Vibrant Gujarat Summit 2019? / 9 వ వైబ్రంట్ గుజరాత్ సమ్మిట్ 2019 లో ఈ క్రింది దేశాల్లో భాగస్వామి దేశం ఏది?

Answer: UAE

If candidates have any questions can comment below with valid questions. Our team member will assist you as soon as possible,

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.